search
 

Merken: 

Supplementen: 

Aktie: 







Ginseng bio




60capsules,  Voordeel:
van € 34,95 voor € 30,75
  

Ginseng is een van de meest gebruikte en best onderzochte kruidenpreparaten. De wortel van de Panax ginseng (Koreaanse of Chinese ginseng) wordt al meer dan 2000 jaar toegepast in het Verre Oosten vanwege zijn brede gezondheidsbevorderende werking. De naam ‘Panax’ is afgeleid van het Oud-Griekse ‘panacee’. Ginsengwortel bevat onder andere panaxanen, polysachariden en ginsenosiden. Deze actieve bestanddelen hebben een balancerend (adaptogeen) effect op neurotransmitters in het centrale zenuwstelsel (met name dopamine, noradrenaline en GABA) en ginseng is daarmee gunstig voor een goede geestelijke balans. Daarnaast zorgt ginseng voor ondersteuning van de lichamelijke vitaliteit. De actieve bestanddelen van planten bevinden zich veelal intracellulair. Plantencellen zijn echter omgeven door stevige, en voor de mens niet verteerbare celwanden (van cellulose). Hierdoor is het noodzakelijk om door middel van extractie de actieve bestanddelen uit de plant te halen zodat deze beter beschikbaar komen voor het menselijk lichaam. Een kruidenpreparaat dat het hele kruid bevat (en geen extract) zal daarom minder goed opgenomen worden. 

De actieve ingrediënten uit ginseng zijn zowel lipofiel (ginsenosiden) als hydrofiel (panaxanen, polysachariden). De extractiemethode die voor dit product is gebruikt, zorgt ervoor dat beide typen componenten uit de wortel worden geëxtraheerd. 

 



1-2 capsules per dag bij een maaltijd met ruim water innemen (bij voorkeur in de ochtend) of zoals geadviseerd.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.


Ginseng-extract* (Panax ginseng, wortel), vulstof: acaciavezel*, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddelen: koolzaadolie*, siliciumdioxide. 
*van biologische oorsprong


Unieke extractiemethode
De PhytoPrevent extractiemethode is bij uitstek geschikt om een kwalitatief hoogwaardig extract te verkrijgen. Kenmerkend voor deze gepatenteerde methode is het gebruiken van een oplosmiddel bestaande uit water en alcohol in een steeds wisselende verhouding. Hiermee wordt bereikt dat zowel de wateroplosbare als de vetoplosbare bestanddelen geëxtraheerd worden waardoor in het eindproduct de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven. Dit is wenselijk omdat veel nog onbekend is over welke stoffen verantwoordelijk zijn voor het effect van het kruid en omdat een deel van het effect mogelijk berust op synergie tussen de verschillende plantencomponenten. Een ander voordeel van PhytoPrevent is dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van biologisch gekweekte gewassen. Verder is het eindproduct vrij van alcohol en worden de kruidenextracten gevriesdroogd waardoor deze niet blootgesteld worden aan hoge temperaturen gedurende het productieproces. 

Samenstelling per capsule (dagdosering):
Ginseng-extract           172 mg
(biologisch, PhytoPrevent)

PhytoPrevent kruidenextracten worden geproduceerd in Europa volgens een gepatenteerde extractiemethode. Hierbij wordt een zeer breed spectrum aan actieve bestanddelen geëxtraheerd, waardoor de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven.


Prijs: € 30,75 - ean: 8716717002771