search
 

Merken: 

Zelfzorg: 

Mineralen: 

Aktie: 







Magnesiumbisglycinaat 100mg




60tabletten,  Voordeel:
van € 16,95 voor € 14,85
  

Dit product bevat magnesium in de vorm van magnesiumbisglycinaat. Hierbij is ieder magnesiumdeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. De algemene term voor een dergelijke verbinding is aminozuurchelaat of aminozuurgecheleerd mineraal. Het woord ‘chelaat’ komt uit het Grieks en betekent ‘klauw’. 

Magnesium is één van de mineralen die het meest worden ingezet in de complementaire praktijk. Een reden daarvoor is dat magnesium een belangrijke rol speelt bij meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam. Daarnaast is het vanwege het huidige voedingspatroon (met relatief weinig magnesiumrijke voeding zoals groene groenten en noten) aannemelijk dat niet iedereen voldoende magnesium binnenkrijgt. Dit mineraal behoort dan ook aangemerkt te worden als basissuppletie. Hierbij is het echter van groot belang om op de hoogte te zijn van de kwaliteitsverschillen die bestaan tussen magnesiumproducten onderling en te weten hoe een goede keuze te kunnen maken. 

Organisch en anorganisch 
Er bestaan verschillende magnesiumverbindingen die gebruikt worden in supplementen. Een belangrijk onderscheid dat hierbij gemaakt dient te worden, is of het om een organische of anorganische mineraalverbinding gaat. Anorganische mineraalverbindingen (die in de bodem voorkomen en daaruit opgenomen worden door planten, zoals magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat) hebben over het algemeen een lage biologische beschikbaarheid ten opzichte van organisch gebonden mineraalverbindingen zoals gluconaten, citraten en aminozuurgecheleerde mineralen. 




Samenstelling per tablet:   % RI
Magnesium (bisglycinaat) 100 mg 27%
Taurine 200 mg -

*RI = Referentie-inname
TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) is een geregistreerd handelsmerk van Albion Minerals.

Ingrediënten:
Magnesiumbisglycinaat, vulstof: cellulosepoeder, taurine, bindmiddel: katoenzaadolie, glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, antiklontermiddelen: siliciumdioxide, magnesiumstearaat


Prijs: € 14,85 - ean: 8716717002689
Ook gekocht:
Speick deo-stick

Speick deo-stick

40ml, Prijs:€ 8,65
Speick

Q10 Anti-ageing Moisturizing Cream

Q10 Anti-ageing Moisturizing Cream

met het regenererende co-enzym Q10

50ml, Voordeel:
van € 16,99 voor € 14,95
Lavera

Basis Sensitiv Q10 Anti-Age Nachtcrème

Basis Sensitiv Q10 Anti-Age Nachtcrème

Hydraterende verzorging

50ml, Voordeel:
van € 16,25 voor € 14,25
Lavera

Copaiva Balsam

Copaiva Balsam

5ml, Prijs:€ 5,95
Farfalla