search
 







Groene thee extract 500 mg bio




60cap,  € 34,95   
Groene thee is een van de oudste dranken ter wereld, met een geschiedenis die al zo’n 5000 jaar teruggaat. Met name in China en Japan wordt er veel groene thee gedronken. Nu er steeds meer bekend is over de gezondheidseffecten van groene thee, wordt het ook in het westen steeds populairder. Groene thee wordt bereid van de bladeren van de theeplant (Camellia sinensis), die met name groeit in Zuidoost-Azië. Het is een ongefermenteerde soort thee, waarbij het hoogste gehalte aan natuurlijke polyfenolen behouden is gebleven. Tijdens het fermentatieproces van theebladeren (de manier waarop zwarte thee wordt gemaakt) gaan deze polyfenolen, waarvan de belangrijkste in thee uit catechinen bestaan, grotendeels verloren door oxidatie. Uit onderzoek is gebleken dat juist deze catechinen verantwoordelijk zijn voor de gunstige invloed van thee op de gezondheid. De krachtigste catechine in groene thee is epigallocatechinegallaat (EGCG).
 
Gezondheidseffecten
Er worden meerdere gezondheidseffecten toegeschreven aan groene thee. De catechinen uit groene thee blijken gunstig te zijn voor hart en bloedvaten en dragen bij aan een verantwoord cholesterolgehalte. Groene thee staat er eveneens om bekend dat het bijdraagt aan gewichtsbeheersing. Uit onderzoek blijkt dat catechinen de vetafbraak ondersteunen en de vetopname uit de darm verminderen door remming van lipase uit de alvleesklier (lipase is een enzym dat helpt bij de vertering van vetten uit onze voeding). Gebruik van een extract uit groene thee kan daarom zinvol zijn bij de aanpak van overgewicht als aanvulling op voedingsadviezen en meer lichaamsbeweging.
 
Van groene thee naar extract
Bij het maken van een extract uit groene thee (met in dit geval water als oplosmiddel) worden de werkzame stoffen geconcentreerd zodat er minder van het groene thee-product gebruikt hoeft te worden om van de gunstige effecten te kunnen profiteren. Daarnaast is er bij een extract standaardisatie mogelijk. Een kop groene thee blijkt namelijk een zeer uiteenlopende hoeveelheid catechinen te bevatten, afhankelijk van de kwaliteit van de theebladeren en de methode van theebereiding. Een ander nadeel van het drinken van grote hoeveelheden groene thee is dat niet iedereen de cafeïne die daar van nature inzit even goed kan verdragen. Bij dit groene thee-extract is de cafeïne (vrijwel) volledig verwijderd.
 
Biologisch
Bij de teelt van theeplanten worden doorgaans veel bestrijdingsmiddelen gebruikt die achter kunnen blijven op en in de bladeren. Biologisch gekweekte theesoorten zijn vrij van residuen van pesticiden. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.
 
 

Samenstelling per capsule: 
500 mg groene thee-extract (biologisch)

Waarvan: 450 mg polyfenolen
Waarvan: 400 mg catechinen
Waarvan: 200 mg EGCG (epigallocatechinegallaat)

Hulpstoffen:
Hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), vulstof: microkristallijne cellulose.

Gegarandeerd vrij van: 
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik: 
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Niet op een nuchtere maag innemen.

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.


 




Prijs: € 34,95 - ean: 8716717002429
Ook gekocht:
Gezichtslotion

Gezichtslotion

voor de normale, droge en gevoelige huid

100ml, WeekAktie:
van € 28,50 voor € 22,75
Dr. Hauschka

Bodymilk Kweepeer

Bodymilk Kweepeer

vitaliseert en verstevigt

145ml, Prijs:€ 20,95
Dr. Hauschka

Regeneratie Serum

Regeneratie Serum

vitaliteit en hydratatie voor de rijpere huid

30ml, WeekAktie:
van € 62,95 voor € 50,35
Dr. Hauschka

Regeneratie Bodymilk

Regeneratie Bodymilk

hydrateert en verstevigt

150ml, Prijs:€ 38,95
Dr. Hauschka