BloemLichaamsverzorging

Care for sun

200ml,  Prijs: 14,95   13,45   

Veilig, snel, mooi en egaal bruinen met Care for Sun

  • Bruint de huid snel mooi, diep en egaal bruin
  • Heeft beschermingsfactor 15
  • Geeft een onmiddellijke en langdurige bescherming tegen de zon
  • Vlekt niet
  • Waterbestendig
  • Bevat geen kunstmatige kleurstoffen of parabenen
  • Is rijk aan Vitamine A, C en E en Omega 3, 6, 7 en 9
  • Bevat geen allergene parfums
  • Hydrateert de huid

Egaal en diep bruin

Care for Sun is speciaal ontwikkeld om het bruiningsproces te activeren. Hierdoor heeft de huid maar heel weinig zonlicht nodig om het bruiningsproces op gang te brengen. Maar gaat men met Care for Sun echt in de zon zitten, dan wordt de huid in een recordtempo mooi, egaal en diep bruin.

Versnelt aanmaak pigment

Door de combinatie van Care for Sun en het zonlicht, wordt de melanine (bruiningspigment) versnelt aangemaakt en losgeweekt in de onderhuid. Het pigment komt hierdoor veel eerder dan normaal aan de oppervlakte, met als gevolg dat het bruin worden enorm snel gaat.

Optimale bescherming

Door het versnellen van het bruiningsproces in de huid kan deze zich beter beschermen tegen de zon en geeft de beschermingsfactor 15 in Care for Sun de huid een optimale bescherming tegen de negatieve effecten van UVA- en UVB straling van de zon. Care for Sun bevat geselecteerde UVA- en UVB filters die voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen.

Uiterst gevoelige huid

Care for Sun is een waterbestendige bruiningsgel, speciaal ontwikkeld voor mensen die een uiterst gevoelige huid hebben. Care for Sun zorgt ervoor dat zelfs de overgevoelige huid mooi en egaal bruin wordt en geeft deze gevoelige huid een optimale bescherming tegen de effecten van UVA- en UVB straling.

TIP

Wat is een Sunblocker?
Een sunblocker brengt een flinterdun laagje aan op de huid en voorkomt zo dat de zonnestralen kunnen doordringen in de huid. De zonnestralen worden door de sunblocker als het ware weer teruggekaatst. U kunt dit het beste vergelijken met de zonnestralen die op een spiegel komen. Het nadeel van een sunblocker is dat door het terugkaatsen van het zonlicht, de huid niet of nauwelijks bruin kan worden. Het voordeel is echter dat het verbranden van de huid die behandeld is met een sunblocker bijna onmogelijk is.

Wat is een beschermingsfactor?
Een beschermingsfactor absorbeert de UV stralen, waardoor deze minder sterk worden en dus minder schade kunnen toebrengen aan de huid. Dit betekent dat slechts een klein gedeelte van de UVA en UVB stralen door de huid heen gaan.

Hoe werkt een beschermingsfactor?
Als je gaat liggen zonnen, krijg je normaal last van zonverbranding nadat je ongeveer 30 minuten in de zon te hebben te gelegen. Gebruik je nu een zonneproduct met een beschermingsfactor van bijvoorbeeld 15 zoals in de Care for Sun. Dan kun je nu ongeveer  15 x 30 minuten = circa 7,5 uur zonnebaden, zonder dat de huid verbrand door de zon.

Een beschermingsfactor van 20, 30 of nog hoger heeft dus helemaal geen zin, want niemand gaat langer dan 7,5 uur in de zon liggen bruinen.

Wat wel belangrijk is, is dat men zich regelmatig insmeert met het zonnebrandproduct, aangezien de beschermingsfactor vaak door het zweten of  door het afnemen van de huid met een handdoek, de bescherming afneemt of geheel is verdwenen.

Wat is een zonneallergie?
Zodra de huid na een beschermde periode weer in contact komt met zonlicht, ontstaat er roodheid, jeuk, bultjes en blaasjes op de plaatsen waar de huid in contact is gekomen met zonlicht. Deze vorm van zonneallergie kan na verloop van het seizoen in de zomer afnemen, maar de volgende lente komt de zonneallergie vaak weer volledig terug.

Hoe constateer ik een allergische reactie?
Indien iemand allergisch is voor een ingrediënt, merkt men dit normaal binnen 24 uur nadat het product is opgebracht. Nadat het gebruik van het product is gestopt, verdwijnt de allergische reactie meestal vanzelf binnen 48 uur. Dit is uiteraard afhankelijk van de ernst van de allergische reactie.


Ingrediënten

Aqua, Alcohol Denat, Dibutyl Adipate, Di-C12-13 Alkyl Tartrate, Ethylhexyl Triazone, Octocrylene, Duindoorn (Hippophaes rhamnoides), Butyl Methoxydibenzoylmethane, Diethylhexyl Butamido Triazone, Urea, Tocopheryl Acetate, Diethylamino Hydroxybenzoyl, Hexyl Benzoate, Panthenol, Xanthan Gum, Allantoin, Acrylates/Vinyl Isodecanoate Crosspolymer, Disodium EDTA, Parfum.

Gebruiksaanwijzing

De huid tenminste 30 minuten voor het zonnebaden goed insmeren met Care for Sun.
Voor het snel bruin worden en een maximale bescherming van de huid: het eerste uur tijdens het zonnebaden de huid 2x behandelen met Care for Sun.
Hierna na circa ieder uur de behandeling herhalen.
Care for Sun is waterbestendig, maar het is raadzaam om na het zwemmen de huid opnieuw te behandelen.
Care for Sun is geschikt voor alle huidtypes en is niet vet of plakkerig.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Prijs: € 13,45