BloemLichaamsverzorging

Profi4 sun pre- & aftersun

100ml,  Prijs: 19,95   17,95   


Pre- & Aftersun
Voor personen die vatbaar zijn voor:
  • Zonirritatie
  • Zonne-allergie
  • Zonneblaasjes
     
Mooi, egaal en diep bruin
Profi4Sun Pre- en Aftersun is een klasse 1 medisch hulpmiddel. De natuurlijke ingrediënten in Profi4Sun Pre- en Aftersun voorzien de huidcellen van essentiële voedingsstoffen die de aanmaak van melanine (pigment) sterk stimuleren en activeren, waardoor de huid snel, mooi, egaal en diep bruin wordt.
 
Vóór, tijdens en na het zonnebaden
Profi4Sun Pre- en Aftersun heeft een koelende en verzorgende werking op de huid en geeft deze de maximale bescherming vóór, tijdens en na het zonnebaden.
 
Natuurlijke afweermechanisme
Profi4Sun Pre- en Aftersun activeert het natuurlijke afweermechanisme van de huid waardoor warmte-uitslag, zonnebrand, huidvervelling, zonneallergie en zonneblaasjes worden voorkomen.
 
Alle huidtypes
Profi4Sun Pre- en Aftersun is geschikt voor alle huidtypes. Profi4Sun Pre- en Aftersun kan veilig worden gebruikt door personen waarbij de huid erg vatbaar is voor bijvoorbeeld eczeem, psoriasis, dermatitis, huidallergieën en zonneallergie.
 
Tip:
Wat is een Sunblocker?
Een sunblocker brengt een flinterdun laagje aan op de huid en voorkomt zo dat de zonnestralen kunnen doordringen in de huid. De zonnestralen worden door de sunblocker als het ware weer teruggekaatst. U kunt dit het beste vergelijken met de zonnestralen die op een spiegel komen. Het nadeel van een sunblocker is dat door het terugkaatsen van het zonlicht, de huid niet of nauwelijks bruin kan worden. Het voordeel is echter dat het verbranden van de huid die behandeld is met een sunblocker bijna onmogelijk is.

Wat is een beschermingsfactor?
Een beschermingsfactor absorbeert de UV stralen, waardoor deze minder sterk worden en dus minder schade kunnen toebrengen aan de huid. Dit betekent dat slechts een klein gedeelte van de UVA en UVB stralen door de huid heen gaan.
 
Hoe werkt een beschermingsfactor?
Als je gaat liggen zonnen, krijg je normaal last van zonverbranding nadat je ongeveer 30 minuten in de zon te hebben te gelegen. Gebruik je nu een zonneproduct met een beschermingsfactor van bijvoorbeeld 15 zoals in de Care for Sun. Dan kun je nu ongeveer  15 x 30 minuten = circa 7,5 uur zonnebaden, zonder dat de huid verbrand door de zon.

Een beschermingsfactor van 20, 30 of nog hoger heeft dus helemaal geen zin, want niemand gaat langer dan 7,5 uur in de zon liggen bruinen.

Wat wel belangrijk is, is dat men zich regelmatig insmeert met het zonnebrandproduct, aangezien de beschermingsfactor vaak door het zweten of  door het afnemen van de huid met een handdoek, de bescherming afneemt of geheel is verdwenen.

Wat is een zonneallergie?
Zodra de huid na een beschermde periode weer in contact komt met zonlicht, ontstaat er roodheid, jeuk, bultjes en blaasjes op de plaatsen waar de huid in contact is gekomen met zonlicht. Deze vorm van zonneallergie kan na verloop van het seizoen in de zomer afnemen, maar de volgende lente komt de zonneallergie vaak weer volledig terug.

Hoe constateer ik een allergische reactie?
Indien iemand allergisch is voor een ingrediënt, merkt men dit normaal binnen 24 uur nadat het product is opgebracht. Nadat het gebruik van het product is gestopt, verdwijnt de allergische reactie meestal vanzelf binnen 48 uur. Dit is uiteraard afhankelijk van de ernst van de allergische reactie.
 
Ingrediënten
Aqua, Aqua Minerale/Brine, Hippophaes rhamnoides, Glycerine, Maris Sal, Santalum spicatum, Octyl Palmitate, Triticum vulgare, Tocopherol, Persea gratissima, Buxus chinensis, Carthamus tinctorius, Chamomilla recutita, Lavandula hybrida, Helianthus annuus, Aloe barbadensis, Rosmarinus ocinalis, Leptospermum scoparium, Zeolith, (NCAP-29 complex).
 
Gebruik van Profi4Sun Pre- en Aftersun
Voor gebruik goed schudden.
Pre-Sun: Spray een half uur voor het zonnen de huid royaal en zorgvuldig in met Profi4Sun Pre- en Aftersun. De huid wordt dan voorbereid op het zonnebaden, het beschermt de huid en activeert zo de pigmentvorming. Behandel de huid tijdens het zonnebaden altijd met een zonnebrandproduct.

Tijdens het zonnen: Bij een overgevoelige huid kan Profi4Sun Pre- en Aftersun ook tijdens het zonnebaden worden gebruikt. Spray de huid in met Profi4Sun Pre- en Aftersun en wacht tot de huid de vloeistof heeft opgenomen. Hierna kan de huid worden behandeld met het zonnebrandproduct. Zo wordt het bruiningsproces extra geactiveerd en geeft de huid de maximale bescherming.

Pas op: Profi4Sun Pre- en Aftersun bevat geen beschermingsfactor, dus gebruik tijdens het zonnebaden altijd een zonnebrandproduct met een beschermingsfactor van minimaal 15.

Na het zonnebaden: De huid goed insprayen met de Profi4Sun Pre- en Aftersun. Zo wordt niet alleen het nabruinen gestimuleerd, maar het verkoelt en zorgt ook voor een snel herstel van de huid.
Profi4Sun Pre- en Aftersun is niet vet of plakkerig.

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de verpakking.

Profi4Sun Pre- en Aftersun is een klasse 1 medisch hulpmiddel uit de Natural Professional Skin Management Series.
Prijs: € 17,95