search
 

MattissonSuperfoods ( Smoothies)


Active Maca Poeder Bio - The Inca Superfood

Versterkt levenskracht en vitaliteit.


300g,  Prijs: € 16,95   
Maca (Lepidium Meyenii) is een knolgewas dat op grote hoogte, tussen 3000 en 4500 meter boven zeeniveau, in de Peruaanse Andes groeit. De plant is gerelateerd aan de familie van de koolsoorten en geeft 8 centimeter grote knollen. Ook zijn kleur lijkt op die van de aardappel. Van vorm lijkt hij op een grote radijs. De knol heeft een zoete smaak en kan zo in het eten bereid worden, maar in Europa kennen we Maca vooral in gedroogde vorm. De plant is daar al meer dan 5.000 jaar in gebruik als smakelijke en hoogwaardige voedingsbron met opmerkelijke eigenschappen voor vitaliteit en fertiliteit. Op advies van de lokale bevolking gaven de Spaanse conquistadores hun dieren Maca. De dieren waren door ontbering op grote hoogte verzwakt en onvruchtbaar geworden. Maca zorgde voor snel herstel. De resultaten waren zo overtuigend dat er melding van gemaakt werd in de koloniale archieven.

Actieve bestanddelen
Maca bevat 5 keer meer eiwit dan aardappels en 4 keer meer vezels en minder vet. Gedroogde Maca bestaat uit ongeveer 60% koolhydraten (zetmeel en suiker), 9% vezels en iets meer dan 10% eiwitten (waaronder essentiële eiwitten). Maca heeft een hoger gehalte Lipiden dan andere knolgewassen (2,2%), waarvan de belangrijkste zijn: linolzuur en oliezuur, beiden essentiële vetzuren.

Adaptogeen
Een adaptogeen ondersteunt het aanpassingsvermogen van het lichaam.

Vitaminen en Mineralen
Maca groeit alleen in zeer mineraalrijke grond. Vandaar dat Maca veel mineralen bevat zoals: calcium, magnesium, kalium, ijzer, silica en sporen van jodium, mangaan, zink, koper en natrium. Maca bevat ook de vitamines B1, B2, C en E.

Sterolen
Maca is ook een rijke bron van sterolen, waaronder sitosterol, campestrol, ergosterol, brassicasterol, en ergostadienol.

Libido
Vanwege bovenstaande heeft Maca een gunstige uitwerking op het libido. De plant heeft daarom de bijnaam 'Peruaanse Ginseng' of 'Peruaanse Viagra'Prijs: € 16,95 - ean: 8717677961856
Ook gekocht:
Reinigingsgel Basis Sensitive

Reinigingsgel Basis Sensitive,125ml

vernieuwde formule
Prijs: € 6,49  € 5,75
Lavera

Bio Cacao Poeder Raw

Bio Cacao Poeder Raw ,300g


Prijs: € 12,95
Mattisson

Chlorella Poeder

Chlorella Poeder,200g


Prijs: € 19,95
Mattisson

Arenga Palm Suiker Bio

Arenga Palm Suiker Bio,450g


Prijs: € 5,95
Mattisson