search
 







Spirulina Poeder Bio




200g,  € 18,95   
Spirulina (Spirulina platensis) is een blauwgroene zoutwater alg die behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld. De eencellige alg is spiraalvormig en wordt daarom Spirulina genoemd. Het bestaat uit volwaardig eiwitten, een tiental vitaminen (o.a. B12) en een twaalftal mineralen (o.a. ijzer), een hoge concentratie aan chlorofyl of bladgroen en andere phytochemicaliën, enzymen en anti-oxidanten met een celbeschermende functie. Het is tevens zeer rijk aan het anti-inflammatoire gammalinoleenzuur. Daarnaast is spirulina sterk alkalisch en draagt bij aan de ontzuring van het lichaam zodat een gezonde zuur-basen balans ontstaat.

Chlorofyl & Phycocyan?
Spirulina en Chlorella danken hun blauwgroen kleur aan chlorofyl en phycocyanine, twee stoffen met zeer interessante eigenschappen voor het lichaam. Chlorophyl verhoogt de zuurstofconcentratie in het lichaam en bevordert het ontgiftings-proces. Phycocyanine is een blauw pigment, dat werkt als erythropoetin, (EPO). EPO is het hormoon dat het beenmerg reguleert bij de productie van witte bloedlichaampjes. Phycocyanine stimuleert het onvolgroeide of beschadigde immuunsysteem om te groeien of zichzelf te repareren, als het geïnfiltreerd werd door infecties, giftige bestanddelen of straling. Helpt de aanmaak van stamcellen te stimuleren.

Gamma-Linolenic Acid (GLA)
De rijkste bron van GLA is moedermelk. Het lichaam maakt GLA van essentiële vetzuren (EFA's). Essentiële vetzuren hebben van allerlei functies in het lichaam waarvan de aanmaak van prostaglandinen (een hormoonachtige stof) een van de belangrijkste is. Van de groene voeding bevat Spirulina de hoogste concentratie. De enige andere Superfood met vergelijkbaar hoge concentraties GLA is Hennepzaad.

Spirulina bevat een lipo-polysaccharide (een complex suikermolecuul) uniek voor spirulina. Spirulina polysaccharide reageert ongeveer hetzelfde als Phycocyanine.



Prijs: € 18,95 - ean: 5060238480055
Ook gekocht:
Basis Sensitive Reinigingsmelk 2 in 1

Basis Sensitive Reinigingsmelk 2 in 1

125ml, Voordeel:
van € 9,49 voor € 8,35
Lavera

De Traay Bio-zeep Rozen-Calendula

De Traay Bio-zeep Rozen-Calendula

100gr, Prijs:€ 3,39
De Traay

Sante lash Extension serum

Sante lash Extension serum

Voor langere en vollere wimpers

3,5ml, Prijs:€ 18,95
Sante

Acai poeder Euterpe oleracea organic / bio

Acai poeder Euterpe oleracea organic / bio

125gr, Prijs:€ 19,95
Mattisson