search
 







Rode gist rijst bio




120cap,  € 39,95   

Rode Gist Rijst Biologisch 
voor een verantwoord cholesterolgehalte

- hoog natuurlijk gehalte aan monacoline K
- voor een verantwoord cholesterolgehalte
- gezondheidsclaim goedgekeurd door EFSA
- op basis van onderzoek met deze biologische rode gist rijst van Sylvan Bio
- iologisch geproduceerd in Europa
- zonder extra hulpstoffen

Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K. Een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Deze gezondheidsclaim is goedgekeurd door de EFSA wegens zeer overtuigend bewijs, dat geleverd is door wetenschappelijk onderzoek met de biologische rode gist rijst van onze producent en leverancier Sylvan Bio.
 
Biologische Rode Gist Rijst wordt in Europa geproduceerd door Sylvan Bio volgens zeer strenge kwaliteitsnormen. Als basis wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die gegarandeerd vrij is van pesticiden en andere verontreinigingen en vrij van gentechniek. Dit voedingssupplement wordt eveneens gecontroleerd op de afwezigheid van citrinine. Dit is een onwenselijk bijproduct dat kan ontstaan tijdens het fermentatieproces.
 
Er is veel kwaliteitsverschil op de markt. De dosering en standaardisatie van verschillende rode gist rijstproducten blijkt erg te variëren. Daarnaast kan het gehalte aan contaminanten, zoals citrinine een punt van aandacht zijn. Daarom is het belangrijk voor een product te kiezen dat gegarandeerd een constante hoge kwaliteit heeft.
 
Samenstelling per 4 capsules: 
2500 mg biologische rode gist rijst (Monascus purpureus)
 
Waarvan:
10 mg monacoline K
 
Een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij aan het behoud van normale cholesterolgehalten in het bloed.

Hulpstoffen: 
Hydroxypropylmethylcellulose.

Gegarandeerd vrij van: 
Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

Let op: 
Rode gist rijst kan mogelijk de lichaamseigen aanmaak van Q10 beïnvloeden. Het is daarom aan te raden dit product te combineren met een Q10 of Ubiquinol supplement (circa 100-200 mg per dag).

Gebruik: 
Als voedingssupplement voor volwassenen, 2 keer daags 2 capsules bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.
Niet geschikt voor gebruik bij zwangerschap en borstvoeding en voor mensen met een verminderde lever- of nierfunctie of een spierziekte.
 

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.




Prijs: € 39,95 - ean: 8716717002382