search
 

Merken: 

Zelfzorg: 

Aktie: 







Curcumine SLCP




60cap,  Voordeel:
van € 39,95 voor € 35,15
  

Curcumine is een van de meest bekende en meest toegepaste kruidenpreparaten. Curcumine is het belangrijkste werkzame bestanddeel van kurkuma, een aromatische specerij uit de wortel van de Curcuma longa. Kurkuma vindt haar oorsprong in de Indiase keuken, waar het onder de namen koenjit of geelwortel een belangrijk onderdeel vormt van de beroemde currygerechten. Traditioneel wordt curcumine ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het behoud van een gezonde leverfunctie en spijsvertering. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van soepele gewrichten en ondersteunt het de mentale balans en de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel. 

Curcumine-SLCP™: een technologische doorbraak 
De grootste uitdaging bij het ontwikkelen van curcuminepreparaten met een optimale werkzaamheid, is het overwinnen van de problemen bij de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid ervan. Curcumine in een ‘onbewerkte’ vorm wordt na orale inname in de darm en in de lever immers snel omgezet in onwerkzame metabolieten, zoals curcumine-glucuronide, die door het lichaam weer snel worden uitgescheiden. Verdure Sciences, de producent van Curcumine-SLCP™ van Vitals, is er na jarenlang onderzoek en samenwerking met de Universiteit van Californië (UCLA) in geslaagd om deze problemen op te lossen. Door middel van hun gepatenteerde technologie, hebben zij de opneembaarheid van curcumine met 65x weten te vergroten en de biologische beschikbaarheid met maar liefst 285x (ten opzichte van standaard curcumine-preparaten bestaande uit 95% curcumine). Deze doorbraak is bereikt na het testen van vele verschillende formuleringen op hun biologische beschikbaarheid bij mensen. De meest optimale resultaten werden verkregen bij een formulering die in feite geïnspireerd is op de Indiase keuken, waar bij de bereiding van currypasta’s kurkuma wordt gemengd met olieachtige bestanddelen. In hun curcumine-product met de merknaam Longvida® wordt gebruikgemaakt van zogenaamde Solid Lipid Curcumin Particles, waarbij de curcumine is verpakt in een vetachtig deeltje dat bestaat uit drie langeketenvetten die ook in voeding voorkomen, namelijk fosfatidylcholine, stearinezuur en ascorbylpalmitaat. 



1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.

Vanwege de hoge biologische beschikbaarheid kan er met Curcumine- SLCP™ volstaan worden met een lage effectieve dosering. En omdat het lang als actief curcumine in het lichaam aanwezig is, is een eenmalige dagdosering voldoende. Dit heeft veel voordelen voor de gebruiksvriendelijkheid. Niet iedereen kan nu eenmaal hoge doseringen curcumine goed verdragen, en daarnaast is het makkelijker om maar één keer per dag te hoeven denken aan het innemen van een supplement.


Curcumine (extract uit Curcuma longa), stabilisatoren: stearinezuur, fosfatidylcholine (uit SOJALECITHINE), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddelen: rijstconcentraat, siliciumdioxide, vulstof: maltodextrine, antioxidant: ascorbylpalmitaat.


Prijs: € 35,15 - ean: 8716717002962
Ook gekocht:
Wild Utah Gezichtslotion

Wild Utah Gezichtslotion

Een lichte vloeibare dagcrème

100ml, Prijs:€ 21,5
Martina Gebhardt

534 Zink-Extra zuigtabletten

534 Zink-Extra zuigtabletten

90tab, Voordeel:
van € 14,50 voor € 12,75
AOV

Lippenstift ice rose 73

Lippenstift ice rose 73

4.4g, Prijs:€ 17,45
Annemarie Borlind

BOOST Growth Scalp Treatment

BOOST Growth Scalp Treatment

100ml, Prijs:€ 24,9
Madara