search
 

Merken: 

Doelgroep: 

Mineralen: 

Vitamine: 

Aktie: Botformule Pro
60tab,  Voordeel:
van € 29,95 voor € 26,35
  

Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om goed voor de botten te zorgen. Het skelet voorziet het lichaam immers van de nodige kracht en stevigheid. Een gewichtige taak. Er wordt letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten dat elke dag voldoende calcium met de voeding binnenkrijgen belangrijk is. En dat voldoende lichaamsbeweging, voor jong en oud, essentieel is. Voor extra ondersteuning van het botweefsel is er Botformule Pro. Met die ingrediënten waarvan duidelijk is bewezen dat ze een grote rol spelen in de botaanmaak en bij kunnen dragen aan het behoud van sterke botten.

Eenzijdige calciumsuppletie achterhaald
Calcium is een van de belangrijkste bestanddelen van botweefsel. Bij een verhoogde calciumbehoefte (zoals op hogere leeftijd) is het goed om extra op de calciuminname te letten. Huidige inzichten geven echter aan dat een hoge, eenzijdige suppletie met een los calciumsupplement ter aanvulling op de voeding niet de beste optie lijkt te zijn. Het is beter om te kiezen voor een relatief laag gedoseerd calciumsupplement, dat eveneens de belangrijkste synergisten van calcium bevat. Dit zijn magnesium, vitamine D en vitamine K. Een complete botformule dus.

Net als calcium is magnesium een structurele component van botweefsel en van belang voor de samenstelling van de botten. Het lichaam gebruikt calcium en magnesium in een verhouding van ongeveer 2:1. Vitamine D is een voedingsstof die onder andere als taak heeft om ertoe bij te dragen dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Bovendien zorgt deze vitamine ervoor dat de opname van calcium in de botten verhoogd wordt. En hierbij is ook een unieke rol weggelegd voor vitamine K, die op eigen wijze helpt bij de opname van calcium in het botweefsel. Deze nutriënten zijn niet weg te denken als het gaat om het ondersteunen van de botgezondheid.

Kwaliteit
Los van een degelijke, goed onderbouwde formulering op basis van studies, speelt bij een botformule ook de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten een uitermate belangrijke rol. Zo bevat Botformule Pro aminozuurgebonden mineralen (calcium- en magnesiumbisglycinaat) van Albion Minerals, dé specialist op dit gebied. Deze mineralen zijn herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) en staan bekend om hun superieure opneembaarheid en verdraagbaarheid. (Zie het product Magnesium(bisglycinaat) 100 mg, voor uitgebreide informatie over de voordelen van aminozuurgebonden mineralen.)

Een ander belangrijk punt is of de gebruikte vitaminen in de formule stabiel zijn in het eindproduct. Met andere woorden, lopen de doseringen niet terug na productie of na opening van de verpakking, waardoor er na verloop van tijd niet meer in zit wat er op het etiket staat. Vooral vitamine K2 blijkt een zeer gevoelige stof te zijn. Met name in combinatie met calcium en/of magnesium loopt de dosering van deze vitamine in een tablet of capsule hard achteruit. Gebruik van vitamine K2 in een product met hoge doseringen calcium en/of magnesium is technisch gezien een echte uitdaging. Vitals maakt gebruik van een kwalitatief hoogwaardige K2 die zélfs stabiel is in een formule met veel van deze mineralen, doordat deze door middel van micro-encapsulatie wordt beschermd. Vitals heeft de stabiliteit van Botformule Pro in een onafhankelijk laboratorium onderzocht en uitstekend bevonden.

Tot slot bevat het product de meest effectieve vorm van vitamine D, namelijk D3.

Dit alles maakt Botformule Pro tot een unieke botformule, met de best mogelijke kwaliteit en werkzaamheid.

- Calcium, magnesium, vitamine D en vitamine K dragen bij aan het behoud van sterke botten

Samenstelling per dagdosering van 2 tabletten:    % RI*
Calcium (bisglycinaat, TRAACS®) 200 mg 25  
Magnesium (bisglycinaat, TRAACS®) 100 mg 27
Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 mcg 500
Vitamine K2 (menaquinon-7, K2VITAL® DELTA) 180 mcg 240
*RI - Referentie Inname    
     

TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) is een
geregistreerd handelsmerk van Albion Minerals. 

K2Vital® en het logo zijn geregistreerde handelsmerken
van Kappa Bioscience AS. K2Vital® Delta is een micro-
encapsulatietechnologie waarvoor patent is aangevraagd
en onder licentie van Kappa Bioscience AS wordt gebruikt.

   

2 keer per dag 1 tablet bij een maaltijd met water innemen.

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 μg vitamine D per dagdosering).

De vitamine K in dit product maakt het niet geschikt bij gelijktijdig gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon).

Deze geneesmiddelen worden ook wel vitamine K-antagonisten genoemd en hun effectiviteit wordt verminderd door inname van vitamine K uit voeding en supplementen.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.


Vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), calciumbisglycinaat, magnesiumbisglycinaat, koolzaadolie (Brassica napus), antiklontermiddelen (calciumzouten van vetzuren, siliciumdioxide), vitamine K2, glansmiddel (hydroxypropylmethylcellulose), vitamine D3.


Prijs: € 26,35 - ean: 8716717003563