search
 

CATEGORIE: 

Merken: 

Aktie: 







Ginkgo biloba PS 480 mg


60tabs,  Voordeel:
van € 39,95 voor € 35,15
  

De Ginkgo biloba of Japanse notenboom, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal China, is de oudste levende boomsoort op aarde (circa 300 miljoen jaar). Het extract van de bladeren van Ginkgo biloba heeft op diverse manieren een gunstige invloed op onze gezondheid. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt ginkgoblad al meer dan 5000 jaar gebruikt om de gezondheid te ondersteunen. In westerse landen wordt het vooral gebruikt ter ondersteuning van de bloedcirculatie en cognitieve functies (zoals het geheugen, concentratievermogen en leervermogen).*

Alleen sterk geconcentreerde, gestandaardiseerde Ginkgo biloba-extracten hebben een effectieve werking. Ginkgo biloba-PS van Vitals bevat per capsule 480 mg van het merkingrediënt Virtiva®, dat bestaat uit 120 mg Ginkgo biloba-extract (waarvan 24 mg flavonglycosiden en 6 mg terpeenlactonen) en 360 mg lecithine (waarvan 55 mg fosfatidylserine). Deze verhouding van flavonglycosiden en terpeenlactonen (24/6) is het meest gebruikt in wetenschappelijk onderzoek met Ginkgo biloba. 

Verbeterde opname door Phytosome®-technologie
De opname en biologische beschikbaarheid van de flavonglycosiden en terpeenlactonen in Ginkgo biloba-PS is sterk verbeterd door toepassing van de gepatenteerde Phytosome®-technologie van de Italiaanse producent Indena. De term Phytosome (of fytosoom) komt van het Griekse woord phuton (plant) en soma (lichaam). Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt het natuurlijke samenklonteren van specifieke, slecht opneembare fytonutriënten (zoals die uit Ginkgo biloba) beperkt, en worden deze gemengd met fosfolipiden (fosfatidylserine) uit zonnebloemlecithine. De werkzame stoffen worden niet ingekapseld (zoals in liposomen), maar er ontstaat een homogeen mengsel van kleine, goed opneembare deeltjes. De actieve ingrediënten uit Ginkgo biloba zijn zowel lipofiel (terpeenlactonen) als hydrofiel (flavonglycosiden). En fosfolipiden zijn aan de ene kant lipofiel en aan de andere kant hydrofiel. De fytonutriënten zijn hierdoor geneigd zich te hechten aan de fosfolipiden en zogenaamde fytosomen te vormen. Op deze manier worden ze extra goed opgenomen. Celmembranen (zoals van cellen in de dunne darm en hersenen) bestaan immers zelf ook uit een fosfolipiden-dubbellaag, waardoor de actieve bestanddelen goed opgenomen kunnen worden.

Anders dan liposoom-technologie
Bij een liposoom bevindt de werkzame stof zich in het midden van een bolletje met een dubbele laag fosfolipiden. Bij de Phytosome®-technologie gaat het echt om een homogeen mengsel en wordt de werkzame stof niet ingekapseld. Hierdoor heb je veel minder fosfolipiden nodig dan bij liposomen.

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims: 

  • ondersteunt de bloedcirculatie 
  • ondersteunt de cognitieve functies, zoals het geheugen, concentratievermogen en leervermogen 

Samenstelling per dagdosering van 1 tablet:  
Virtiva® (Ginkgo biloba-extract en lecithine) 480 mg
Waarvan:  
Ginkgo biloba-extract 120 mg
Ginkgoflavonglycosiden 24 mg
Ginkgoterpeenlactonen 6 mg
Fosfatidylserine 55 mg 55 mg
Virtiva® is een combinatie van Ginkgo biloba-extract met fosfolipiden uit lecithine, geproduceerd met Phytosome®-technologie.
Virtiva® en Phytosome® zijn geregistreerde handelsmerken van Indena S.p.A., Italië.
 

 



1 tablet per dag met water innemen, bij een maaltijd of zoals geadviseerd.

Kan de werking van antistollingsmiddelen beïnvloeden.

Vermijd gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Emulgator (zonnebloemlecithine), vulstof (microkristallijne cellulose), Ginkgo biloba-extract (Ginkgo biloba, blad), rijstextract (Oryza sativa), verdikkingsmiddel (hydroxypropylcellulose), rijstconcentraat (Oryza sativa), antiklontermiddel (siliciumdioxide).


Prijs: € 35,15 - ean: 8716717003914