search
 

MattissonSupergreens ( Smoothies /Superfood)


Absolute Gerstegras Poeder Bio Raw

Barleygrass
125g,  Prijs: € 8,95   

Herkomst van Tarwegras en Gerstegras
Tarwe- en Gerstegras zijn kleine groene, snel groeiende planten die uiteindelijk uitgroeien tot respectievelijk tarwe en gerst. Deze planten beschikken in de jongste groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. Na een relatief korte teeltperiode, kan het gras geoogst en geperst worden. Ons verteringsstelsel is er niet op gemaakt om gras te kunnen verteren, maar het sap uit het gras juist wel. Het diep groene sap is zeer geconcentreerd, staat bol van de vitaminen, mineralen, actieve enzymen, chlorofyl en vitale energie. Het wordt na het persen in enkele seconden vacuüm gedroogd, om de maximale kracht van de vitaminen(A,C, E, B1,B2,B3,B6,K), mineralen, spoorelementen, aminozuren en de onmisbare enzymen zo volledig mogelijk te bewaren.

Chlorofyl
Chlorofyl is het pigment dat groene planten hun kleur geeft. Tarwe- en gerstegras bevatten een hoog geconcentreerde zonnekracht en zijn daardoor een van de rijkste natuurlijke bronnen van chlorofyl. Het sap bestaat voor zo’n 70% uit chlorofyl dat de zuurstofconcentratie in het lichaam verhoogt en het ontgiftings-proces bevordert. In meerdere studies bij mens en dier is gedemonstreerd, dat chlorofyl een uitstekende chelator (binden van metaal-ionen) is van zware metalen (zoals kwik en zilver in amalgaam) en de uitscheiding daarvan via de urine en ontlasting opvallend kan verhogen. Qua structuur is chlorofyl te vergelijken met hemoglobine, de stof die zuurstof door de aderen vervoert. Het verschil tussen beide is dat chlorofyl een magnesium kern heeft en hemoglobine een ijzerkern. Chlorofyl is zonlicht die door fotosynthese is omgezet en wordt opgeslagen in de plant. Consumptie van tarwegras betekent in feite getransformeerd zonlicht binnen krijgen.

Superoxide DIsmutase (SOD)
Enzymen zijn onmisbaar bij een goede stofwisseling. Superoxide Dismutase is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen 'opruimt'. Het beschermt het lichaam tegen de schadelijke werking van vrije zuurstofradicalen die ontstaan bij allerlei chemische reacties in ons lichaam. Radicalen zijn onontkoombaar op plaatsen in het lichaam waar zuurstof wordt verbruikt, en dat is vrijwel overal waar energie wordt verbruikt. Om de schade door kettingreacties van radicalen te verhinderen gebruikt het lichaam SOD en zorgt daarmee voor de verwijdering van het superoxide-radicaal (O2 -.) en werkt als een anti-oxidant. Naarmate men ouder wordt neemt de natuurlijke aanmaak van enzymen af. De voorraad dient daarom aangevuld te worden met enzymen uit voeding. Tarwe en gerstegras zijn rijk aan enzymen waaronder het belangrijke enzym Superdioxide dismutase.

Zuur-base balans
Ons leven en onze gezondheid zijn gebaseerd op de instandhouding van ons inwendige milieu. Binnen dit inwendige milieu is het zuur-base evenwicht van groot belang. Het lichaam zélf geeft hieraan zeer hoge prioriteit. Zo wordt wanneer het bloed te zuur is, calcium aan de botten onttrokken om het bloed te alkaliseren. Beter is het om dit zelf via voeding te doen. Tarwegras en gerstegras zijn de meest basenrijke voedingsmiddelen die er bestaan. Ze alkaliseren het hele organisme en neutraliseren zuren.

Verdere eigenschappen :

· Het neutraliseert de gifstoffen, het verhoogt de zuurstofverversing en het is daarom een versterkend middel.
· Het verwijdert tevens de afvalstoffen die zich in het lichaam ophopen (door b.v. ongezonde voeding, teveel roken, teveel alcohol). Het maakt het lichaam schoon. Het herstelt de zuurgraad (PH) van het gehele lichaam.
Prijs: € 8,95 - ean: 8717677962051
Ook gekocht:
Gezichtscrème Kweepeer

Gezichtscrème Kweepeer,30ml

beschermende hydraterende verzorging
WeekAktie: van € 24,50 voor € 20,75
Dr. Hauschka

Vloeibare dagcrème

Vloeibare dagcrème,100ml

verkwikkend-vochtregulerende dagverzorging
WeekAktie: van € 42,95 voor € 36,45
Dr. Hauschka

Gezichtslotion

Gezichtslotion,100ml

voor de normale, droge en gevoelige huid
ZomerAktie: van € 26,50 voor € 23,25
Dr. Hauschka

Bio Cacao Poeder Raw

Bio Cacao Poeder Raw ,300g


Prijs: € 12,95
Mattisson