search
 

Merken: 

Voeding: 







Lucuma poeder (pouteria lucuma) bio




125gr,  € 9,20   

Lucuma poeder wordt gemaakt van de vruchten van de boom waar Lucuma aan groeit. (Pouteria lucuma) Het is een gewas uit Peru en wordt reeds eeuwen gebruikt door de oorspronkelijke bewoners. Het vruchtvlees van het fruit is vrij poederig en droog en heeft daardoor qua textuur wat weg van een hard gekookt ei, vandaar dat de vrucht in het Engels ook wel 'eggfruit' wordt genoemd. De smaak van Lucuma is vanille/kaneel-achtig. 

Door de lekkere smaak is Lucuma een ideale suikervervanger in smoothies, taarten en bakgerechten. Lucuma heeft een erg lage glycemische index. De glycemische index (GI) zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Des te lager des te gunstiger voor de bloedsuikerspiegel.

Bètacaroteen is een precursor voor vitamine A en wordt daarom ook wel provitamine A genoemd. Het komt onder andere voor in groenten en gele of oranje vruchten, waar het voor de kleur verantwoordelijk is. Vandaar dus de mooie gele kleur van de Lucuma poeder. Vitamine A draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en houdt de huid gezond.

Lucuma is rijk aan vitamine B1 & B2 die beide bijdragen aan een normaal energie leverend metabolisme en een normale werking van het zenuwstelsel.



Gebruiksadvies: 
Lucuma geeft een heerlijke vanille-kaneel smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten. Combineert goed met andere Superfoods.

Koel, droog en afgesloten bewaren.


Ingrediënten:
100% Lucuma poeder biologisch (NL-BIO-01)

Land van herkomst: Peru

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1675 kJ / 400 kcal
Vet 1,1 g
Waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 87 g
Waarvan suikers 13 g
Vezels 0 g
Eiwitten 2 g
Zout 0,08 g


Prijs: € 9,20 - ean: 8717677961887
Ook gekocht:
Aloe Vera dag- en nachtcrème

Aloe Vera dag- en nachtcrème

Voor normale of vochtarme huid

50ml, Prijs:€ 16,99
Harmonie

De Traay Bio-zeep Sandelwood-Karitéboter

De Traay Bio-zeep Sandelwood-Karitéboter

100gr, Prijs:€ 3,39
De Traay

Bio Cacao Poeder Raw

Bio Cacao Poeder Raw

100gr, Prijs:€ 3,95
Mattisson

Absolute chia zaad raw

Absolute chia zaad raw

250gr, Prijs:€ 5,49
Mattisson