search
 

MattissonSuperfoods ( Superfood)


Bio Cacao bonen Raw


150g,  Prijs: € 5,95   
Cacao wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao). Theobroma cacao betekent letterlijk cacao, het voedsel van de goden. Theo betekent god en broma brood. De Azteken verbonden cacao met Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid. Zij dronken een chocoladedrank, xocoatl, vaak op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. De drank zou vermoeidheid tegengaan. Een Spaanse jezuïtische missionaris, Jose de Acosta, die aan het eind van de 16e eeuw in Peru en Mexico woonde, schreef al over dat effect. De drank werd onder andere gebruikt aan het hof van keizer Montezuma. De Maya’s gebruikte cacao voor shamanistische en rituele doeleinden. Dat cacao bonen belangrijk waren blijkt wel uit het feit dat het een betaalmiddel was.

Ongebrand
Goed nieuws voor de ‘chocoholics’: verruil de ‘guilt trip’ en chocolade verslaving in voor een gezonde gewoonte/ supervoeding. Rauwe Cacao is nl. het meest verbazingwekkende Superfood.

Meer energie
Rauwe Cacao bevat theobromine dat een mildere energie geeft dan cafeïne. Vergelijkbaar met koffie, is de hoeveelheid cafeïne in cacao te verwaarlozen.

Magnesium
Voor zover bekend is rauwe cacao de rijkste natuurlijke bron van magnesium. Tegenwoordig wordt het lastiger om via voeding voldoende magnesium binnen te krijgen en hebben veel mensen een magnesium te kort. Magnesium is een alkalisch mineraal en helpt het lichaam te ontzuren. Naast magnesium bevat rauwe cacao veel ijzer, chromium, zink en koper.

Anti-oxidanten
Rauwe Cacao is een van de rijkste voedselbronnen in diverse flavonolen (anti-oxidanten). Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zorgen voor veroudering. De anti-oxidanten in rauwe cacao gaan dit tegen en zorgen ook nog voor een verhoogde werking van o.a. Vitamine C.

Rauwe Cacao: Feel Good Food


Vrolijk
Rauwe Cacao verbetert je stemming doordat er triptofaan inzit dat van nature vrolijk maakt, stress vermindert en ontspant!

Euforisch
Rauwe Cacao bevat ook anandamide, dat vrijkomt in je hersenen na het sporten, het euforische gevoel dat ‘runners high’ heet. Anandamide komt van ananda, dat ‘bliss’ in het sanskriet betekent.

Verliefd
Cacao bevat ook fenyletylalamine of PEA dat ons verliefd, blij, opgewonden en aantrekkelijk doet voelen. Een explosie hiervan vindt plaats in ons hoofd na een orgasme. PEA komt van nature alleen voor in blauw groene algen en in cacao.

Heart-food
Door de combinatie van hoge concentratie magnesium, anti-oxidanten en Feel Good stoffen is rauwe cacao de naam “heart-food” meer dan waardig. Rauwe Cacao eten was nog nooit zo fijn!

Rauwe Cacao-bonen
De rauwe cacaobonen zijn gefermenteerd en ongebrand, ze zitten nog in de schil die voor consumptie er afgepeld moet worden. Lekker om tussendoor te knabbelen. Rauwe Cacao remt de eetlust. Rauwe Cacao-nibs Dit zijn de gepelde bonen in kleine stukjes. Handig om direct te gebruiken in recepten, yogurt, muesli, desserts en smoothies. Een ware verwennerij. Rauwe Cacao-poeder De rauwe cacao-nibs worden gemalen tot poeder. Rauwe Cacao-poeder is gemakkelijk in gebruik en ideaal voor heerlijke chocolade dranken. Cacao-boter Door een speciale pers methode is het mogelijk om uit rauwe cacao het vet te scheiden. Dit vet wordt cacaoboter genoemd. Cacaoboter heeft een lichte cacaosmaak en smelt snel. Heerlijk om zelf witte chocolade mee te maken. Cacaoboter bevat ne als cacao waardevolle voedingstoffen en goede vetten.Prijs: € 5,95 - ean: 8717677961825
Ook gekocht:
Rozencrème

Rozencrème,30ml

beschermende opbouwende dagcrème
WeekAktie: van € 25,95 voor € 22,05
Dr. Hauschka

Gezichtslotion

Gezichtslotion,100ml

voor de normale, droge en gevoelige huid
ZomerAktie: van € 24,70 voor € 21,65
Dr. Hauschka

Handcreme

Handcreme,50ml

beschermt en verzorgt
Prijs: € 13,50
Dr. Hauschka

Basis Sensitiv Reinigingsmelk 2 in1

Basis Sensitiv Reinigingsmelk 2 in1,125ml

NIEUW: met aloe vera en sheabutter
Prijs: € 6,99  € 6,25
Lavera