search
 

MattissonSuperseeds ( Tussendoor /Superfood)


Absolute Chia Seeds Raw


500gr,  Prijs: € 11,95   

In het westen is het Superfood Chia zaad aan een ware opmars bezig omdat het een uitstekende bron is van vitaminen, mineralen, eiwitten, voedingsvezels, anti-oxidanten en Omega-3 vetzuren.

Chia zaden zijn afkomstig van de Chia plant (Salvia Hispanica L.), die groeit in Midden Amerika. De Azteken, de Maya’s en de Inca’s ontdekten al ruim voor onze jaartelling dat Chia zaad hen kracht gaf en gebruikten het zaad, behalve als rijke voedingsbron, als geneesmiddel bij allerlei kwalen. Voor de Azteken, Maya’s en Inca’s was Chia zaad zo waardevol dat het zelfs gebruikt werd als betaalmiddel.

Chia zaadjes bevatten zes keer meer calcium dan volle melk, drie keer meer ijzer dan spinazie en vijftien keer meer magnesium dan broccoli. Chia zaad bevat geen transvetten, zijn glutenvrij en bevatten nauwelijks koolhydraten. Chia zaad is behalve rijk aan magnesium, ijzer, calcium en foliumzuur, rijk aan vele andere waardevolle voedingstoffen en voedingsvezels.

Wanneer men een handvol Chia zaad in een glas water mengt, zal het water na enige minuten met een pectineachtige slijm gevuld zijn. Deze slijmstoffen hebben een positieve werking plus Chia zaden binden het tienvoudige van hun eigen gewicht aan water.

Ideaal voor sporters
Chia zaad bevat hoogwaardige eiwitten. Daarnaast is Chia ook rijk aan vitaminen en mineraalstoffen, waaronder Calcium. Voor mensen die geen melk lusten of er allergisch voor zijn, zijn Chia zaadjes dus een uitstekend plantaardig alternatief. Chia zaad hydrateert het lichaam omdat het helpt om water en elektrolyten vast te houden; Chia vormt na inname als het ware een soort gel in de maag en vertraagt de omzetting van koolhydraten naar suikers. Chia zaad bevat bovendien zowel oplosbare als onoplosbare voedingsvezels. Chia zaad bevat hierbij 25% meer voedingsvezels dan lijnzaad.

De rijkste plantaardige bron van Omega-3 vetzuren
De verhouding tussen de essentiële vetzuren Omega-3 en Omega-6 in Chia zaad heeft een ratio van 3:1. Chia zaad bevat als voedingsbron een van de het hoogste gehaltes aan Omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn meervoudige onverzadigde vetzuren die voor mens en dier van levensbelang zijn. Essentiële vetzuren, zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken uit andere vetzuren, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Dit betekent dat ze via de voeding dienen te worden ingenomen.

De rijkste plantaardige bron van het Omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA)
Chia zaad bevat het belangrijke Omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA). ALA komt behalve in Chia zaad ook voor in andere plantaardige oliën zoals lijnzaadolie en sojaolie. Verder komt ALA van nature voor in linzen, sojabonen, groene bladgroenten en noten.

100 gram Chia zaad bevat maar liefst 22,5 gram van het Omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA). De Gezondheidsraad adviseert een dagelijkse minimale inname van 2,8 gram ALA per dag voor mannen en 2,5 gram ALA voor vrouwen.

Alfa-linoleenzuur kan met behulp enzymen worden omgezet in de Omega-3 vetzuren Eicosapentaeenzuur (EPA) en in Docosahexaeenzuur (DHA). Het lichaam heeft de essentiële vetzuren EPA en DHA nodig bij de vele lichaamsprocessen.

Chia zaad is buitengewoon voedzaam. Aangezien de zaden zeer veel water op nemen zorgen ze urenlang voor een verzadigd en voldaan gevoel. Het vermindert hierdoor de eetlust. Chia vormt na inname als het ware een soort gel in de maag en vertraagt de omzetting van koolhydraten naar suikers. Chia zaad levert veel energie en bouwstoffen in de vorm van eiwitten waardoor men minder hoeft te eten en onverminderd kan blijven presteren.

Licht verteerbare vezels met neutrale smaak
Chia zaad is makkelijk en direct verteerbaar omdat het een dun schilletje heeft wat makkelijk water opneemt. Chia zaden hoeven dus niet gemalen te worden om te zorgen dat alle Omega-3's worden opgenomen. Lijnzaad bv. heeft een dikkere schil die moeilijker verteerd kan worden. Chia zaadjes hebben een neutrale smaak zodat ze aan elk recept kunnen worden toegevoegd zonder de smaak te veranderen. Lijnzaad heeft een sterke nootachtige smaak met bittere nasmaak wat invloed heeft op de smaak van een recept.

Lang houdbaar
Chia zaden kunnen meer dan twee jaar worden bewaard, zonder verlies aan smaak-, geur of voedingswaarde. Dit in tegenstelling tot bv. lijnzaad die in een paar weken ranzig kunnen worden. Kortom het ideale voedsel voor dagelijks gebruik of voor de backpackers.

Gebruik
Eet één tot tweemaal daags een portie van ongeveer 20 gram chia zaadjes. De zaadjes kunnen vooraf worden geweld in water (1 deel Chia zaad met 9 delen water). Er ontstaat dan een soort pudding die gemakkelijk toe te voegen is aan smoothies, yoghurt, havermout, muesli, soep, salades of dessert.

Droge Chia zaadjes zijn lekker in salades en kunnen worden verwerkt in een dressing. Mix of blend de zaadjes (droog of geweld) met bijv. (gepeld) hennepzaad, olijfolie, knoflook en kruiden naar smaak.

Chia zaad perfect in smoothies en shakes, geeft volume en een romige structuur. Zorgt voor een extra verzadigd gevoel en veel energie.

· Zeer rijk aan het essentiële Omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA)
· Rijk aan vitaminen, mineralen (magnesium, calcium, ijzer) anti-oxidanten, eiwitten en voedingsvezels (oplosbaar en niet-oplosbaar)
· Puur plantaardige voedingsbron
· Geeft veel energie, ideaal voor o.a. sporters
· Ideale aanvulling in een blend met andere Raw Superfoods als Maca, Mesquite, Lucuma, Acai, Chlorella, Spirulina, Tarwegras, Gerstengras, Goji bessen, Mulberries, Bijenpollen, Inca bessen, Cacao etc.


Geniet dan ook van dit krachtige Superfood!
Prijs: € 11,95 - ean: 0871767796
Ook gekocht:
Gezichtsreinigingscrème

Gezichtsreinigingscrème,50ml

Verzorgende gezichtsreinigingscrème
ZomerAktie: van € 15,50 voor € 13,55
Dr. Hauschka

Reinigingsmelk

Reinigingsmelk,145ml

milde compenserende basisverzorging
WeekAktie: van € 25,95 voor € 22,05
Dr. Hauschka

Gezichtslotion

Gezichtslotion,100ml

voor de normale, droge en gevoelige huid
ZomerAktie: van € 26,50 voor € 23,25
Dr. Hauschka

Gezichtscrème Melisse

Gezichtscrème Melisse,30ml

harmoniserende dagverzorging
Prijs: € 26,50
Dr. Hauschka