search
 

MattissonSuperfruits ( Tussendoor /Superfood)


Goji bessen, gedroogd


1000gr,  Prijs: € 29,95   
Goji Berry ook wel Boksdoorn, Wolfberry of lycium Barbarum genoemd, is een plant die groeit in het Himalaya gebergte rond Tibet, Mongolië en China. De bes, zoet van smaak, wordt gedroogd voor consumptie. In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt het veel voorgeschreven. De Goji bes heeft een diep rode kleur en is ongeveer net zo groot als een rozijn. Ze smaken ongeveer als een kruising tussen een Cranberry en een kers.

Anti-oxidanten.
De Goji bessen hebben van alle groenten en vruchten het hoogste gehalte aan anti-oxidanten. Voor zover bekend bevat de Goji bes de hoogste concentratie Zeaxanthine en Luteïne.

Aminozuren & Polysacharides
De Goji bessen bevatten 19 aminozuren en alle acht essentiële aminozuren . Dit zijn Aminozuren die niet in het lichaam van de mens kunnen worden gemaakt en behoren daarom in voldoende mate in het voedsel aanwezig te zijn. De Goji-Bes is bijzonder rijk aan polysachariden (koolhydraatcomplex).

Vitaminen en Mineralen
Goji bessen bevatten 21 mineralen hiervan zijn de belangrijkste; zink, ijzer koper, calcium, germanium, selenium en fosfor en de vitaminen B1, B2, B6 en vitamine E.

Gebruik
Goji bessen zijn heerlijk als tussendoortje i.p.v. snoep ook kinderen zijn er dol op en kunnen de hele dag door gegeten worden. Ook heerlijk in combinatie met ander Superfoods zoals Cacao-poeder, -boter en -nibs gedroogd fruit en ongebrande noten. Dit levert een heerlijke mix op voor onderweg of om toe te voegen aan een muesli ontbijt. Gedroogde Goji bessen kunnen direct in smoothies worden gebruikt. Dagelijks een handjevol is voldoende om te profiteren van de weldadige voedingstoffen. De Goji bessen kunnen in water geweekt worden gedurende 2 tot 4 uur zodat de bessen weer wat vochtiger en zachter worden. Het water dat overblijft niet weggooien. Dit kan weer gebruikt worden als basis voor een heerlijke smoothie of limonade.

Aanvullende tips t.a.v. het gebruik van Goji bessen:
· Heerlijk door de yoghurt met muesli /cruesli als ontbijt.
· Direct in de smoothie voor een extra “kick” en vol zoete smaak.
· Witte Goji choco: gesmolten cacaoboter mengen met goji bessen, Arenga palm suiker, en Lucuma poeder. Laten stollen in de koelkast. Heerlijk!Prijs: € 29,95 - ean: 8717677961542
Ook gekocht:
Reinigingsmelk

Reinigingsmelk,145ml

milde compenserende basisverzorging
WeekAktie: van € 24,30 voor € 20,65
Dr. Hauschka

Rozencrème

Rozencrème,30ml

beschermende opbouwende dagcrème
WeekAktie: van € 25,95 voor € 22,05
Dr. Hauschka

Basis Sensitive Lippenbalsem

Basis Sensitive Lippenbalsem,4.5gr

met bio-jojoba en amandelolie
Prijs: € 2,99  € 2,65
Lavera

Bulgaarse rozentonic

Bulgaarse rozentonic,200ml

alle huidtypen
Prijs: € 49,95
Alqvimia