search
 

MattissonSuperfoods ( Superfood)


Bio Cacao Poeder Raw


100g,  Prijs: € 4,95   

Cacao wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao). Theobroma cacao betekent letterlijk cacao, het voedsel van de goden. Theo betekent god en broma brood. De Azteken verbonden cacao met Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid. Zij dronken een chocoladedrank, xocoatl, vaak op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. De drank zou vermoeidheid tegengaan. Een Spaanse jezuïtische missionaris, Jose de Acosta, die aan het eind van de 16e eeuw in Peru en Mexico woonde, schreef al over dat effect. De drank werd onder andere gebruikt aan het hof van keizer Montezuma. De Maya’s gebruikte cacao voor shamanistische en rituele doeleinden. Dat cacao bonen belangrijk waren blijkt wel uit het feit dat het een betaalmiddel was.

Ongebrand
Goed nieuws voor de ‘chocoholics’: verruil de ‘guilt trip’ en chocolade verslaving in voor een gezonde gewoonte/ supervoeding. Rauwe Cacao is nl. het meest verbazingwekkende Superfood.

Meer energie
Rauwe Cacao bevat theobromine dat een mildere energie geeft dan cafeïne. Vergelijkbaar met koffie, is de hoeveelheid cafeïne in cacao te verwaarlozen.

Magnesium
Voor zover bekend is rauwe cacao de rijkste natuurlijke bron van magnesium. Tegenwoordig wordt het lastiger om via voeding voldoende magnesium binnen te krijgen en hebben veel mensen een magnesium te kort. Magnesium is een alkalisch mineraal en helpt het lichaam te ontzuren. Naast magnesium bevat rauwe cacao veel ijzer, chromium, zink en koper.

Anti-oxidanten
Rauwe Cacao is een van de rijkste voedselbronnen in diverse flavonolen (anti-oxidanten). Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zorgen voor veroudering. De anti-oxidanten in rauwe cacao gaan dit tegen en zorgen ook nog voor een verhoogde werking van o.a. Vitamine C.

Rauwe Cacao: Feel Good Food


Vrolijk
Rauwe Cacao verbetert je stemming doordat er triptofaan inzit dat van nature vrolijk maakt, stress vermindert en ontspant!

Euforisch
Rauwe Cacao bevat ook anandamide, dat vrijkomt in je hersenen na het sporten, het euforische gevoel dat ‘runners high’ heet. Anandamide komt van ananda, dat ‘bliss’ in het sanskriet betekent.

Verliefd
Cacao bevat ook fenyletylalamine of PEA dat ons verliefd, blij, opgewonden en aantrekkelijk doet voelen. Een explosie hiervan vindt plaats in ons hoofd na een orgasme. PEA komt van nature alleen voor in blauw groene algen en in cacao.

Heart-food
Door de combinatie van hoge concentratie magnesium, anti-oxidanten en Feel Good stoffen is rauwe cacao de naam “hearth-food” meer dan waardig. Rauwe Cacao eten was nog nooit zo fijn!

Rauwe Cacao-poeder
De rauwe cacao-nibs worden gemalen tot poeder. Rauwe Cacao-poeder is gemakkelijk in gebruik en ideaal voor heerlijke chocolade dranken.
Prijs: € 4,95 - ean: 8717677961832
Ook gekocht:
Everon Lippenbalsem

Everon Lippenbalsem,4,8gr


Prijs: € 4,99  € 4,45
Weleda

Bio Cacao bonen Raw

Bio Cacao bonen Raw,150g


Prijs: € 5,95
Mattisson

Absolute Chia Seeds Raw

Absolute Chia Seeds Raw ,250g

Biologisch
Prijs: € 7,95
Mattisson

Arenga Palm Suiker Bio

Arenga Palm Suiker Bio,450g


Prijs: € 5,95
Mattisson